Planetron Dwingeloo

Gevolgen Coronavirus (COVID-19) voor sterrenkijken in het Planetron

In verband met het Coronavirus (COVID-19) worden er tot nader order geen sterrenkijkavonden meer georganiseerd in het Planetron.

Dit bericht verdwijnt automatisch na 15 seconden.

Publiekssterrenwacht in Dwingeloo

Lees meer

Sterrenkijkavonden

Weet u hoe de Grote Beer eruit ziet? Of waar de Poolster staat? Wel eens de ringen van Saturnus gezien? Nee? Dan zou u eens een sterrenkijkavond in Planetron moeten bezoeken. Daar nemenwe u mee naar verre, onbekende werelden!

Weer of geen weer, een sterrenkijkavond gaat altijd door en blijft avondvullend. Mochten de weersomstandigheden het niet toelaten om te gaan sterrenkijken door de telescoop, bewaart u dan uw entreekaart! Wij bieden u dan de mogelijkheid om op een andere (heldere) sterrenkijkavond rond 21.30 uur terug te komen om alsnog een kijkje te nemen door de grootste professionele telescoop van Nederland.


De sterrenkijkavond is een belevenis voor jong en oud. Kinderen krijgen aan het begin van de sterrenkijkavond een vragenlijst uitgereikt, waarmee ze een sterrenkijkmedaille kunnen verdienen! Verder kunnen ze in de pauze naar hartelust spelen met K'nex en daarbij meedoen aan de wedstrijd: 'Wie bouwt het mooiste ruimteschip?


Wilt u een sterrenkijkavond bijwonen? Gezien de grote belangstelling adviseren wij u om even te reserveren.

Geplande sterrenkijkavonden

Klik op de gewenste datum en vervolgens op het evenement om een reservering te plaatsen.

zo ma di wo do vr za
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30

Onderdelen sterrenkijkavond

 • Live-Planetarium voorstelling

  Deze sterrenvoorstelling van 45 à 60 minuten vindt plaats in het ruimetetheater, waar met behulp van een Zeiss planetariumprojector de sterrenhemel natuurgetrouw wordt weergegeven op de grote koepel van Planetron Cinedome. U maakt op boeiende wijze kennis met de sterren, sterrenbeelden, planeten en ruimtevaart.

 • Rondleiding sterrenwacht

  In het observatorium van het Planetron wordt uitgelegd hoe u met een telescoop naar de sterren kunt kijken, aan welke eisen een telescoop moet voldoen en wat de telescoop (de grootste optische telescoop van Nederland!) van Planetron zo bijzonder maakt.

 • Sterrenkijken door de telescoop

  Bij helder weer mag u door de telescoop naar een interessant object aan de sterrenhemel kijken. Meestal is dit een planeet, de maan of een nevel, afhankelijk wat er op de betreffende avond het best zichtbaar is.

 • Sterrenkijkmedaille

  Kinderen (4 t/m 12 jaar) ontvangen tijdens een sterrenkijkavond een vragenlijst waarmee ze een heuse sterrenkijkmedaille kunnen verdienen. Dit is een activiteit speciaal voor kinderen binnen deze leeftijdscategorie. Buiten deze leeftijdscategorie brengen we € 2,50 per medaille in rekening.

Gevolgen Coronavirus (COVID-19) voor sterrenkijken in het Planetron

In verband met het Coronavirus (COVID-19) worden er tot nader order geen sterrenkijkavonden meer georganiseerd in het Planetron.

Dit bericht verdwijnt automatisch na 15 seconden.